2007-12-29

Julkorten!

Så, nu är jag hemma igen efter att ha varit iväg och firat jul.
Jag har ju lovat att visa upp julkorten jag gjort så här kommer de.
(De som har fått kort av mig borde redan ha fått sina i brevlådan och jag hoppas att ni inte känner att ni hellre velat ha något annat av de jag gjort.) Jag ber om ursäkt för de dåliga bilderna men det var mitt inatten när jag tog foton av dem..och ja, jag borde tänkt på att scanna dem istället ;-P )

2007-12-22

Dags för jul!

Idag börjar min semester. Här ska firas jul! Jag har lovat bild på julkorten men det har inte hunnits med att klippa till dem. Jag visar därför en flaskkort jag gjorde till min chef när vi skulle till honom på julfika (jodå, han fick en flaska vin också) samt en tändstickask som mamma ska få "bara för att"..:


Det glittriga flaskkortet (Båda papprena är glansiga och allt vitt har stickles på sig. Detaljer på flickans kläder har dessutom lite twinkling)

På tändstickasken har jag också blingat till det lite med stickles på det vita på kläderna samt i blommans mitt:


Slutligen ett foto på yngste sonen från nu på morgonen. Han låg och tittade på barnprogrammen på tv och snacka om att njuta av ledigheten. En riktig softare! Slappa nu ni också så mycket ni kan!


God Jul på er och jag hoppas att Tomten kommer till er!

2007-12-18

Klar!

Så, nu är jag klar med julkorten! Jag ska bara skriva ut insidan imorgon och limma in sen ska de iväg! Tjoho! Fick dessutom veta att Posten kommer att ha lördagsutdelning i år vilket innebär att jag räknar med att alla får sina kort innan jul. Jag gjorde dessutom en tändssticksask när jag ändå var i farten. Jag har fotat dem men inte hunnit ladda in fotona in i datorn. Fixar det imorgon, nu är jag för trött...


Visar en bild ännu på en LO jag gjorde på Scrapaddicteds scrapmara i Malmö. Denna var med i färgutmaningen där man fick använda sig av lime, orange och turkost. Endast dessa färger men man fick plocka bort. Som ni ser använde jag mig bara av lime. (Det är mer limefärgat än vad fotot visar. Cardstocken är mer som de limefärgade bradsen.
Ännu en Lo från maran, denna är gjord utifrån en skiss. Handlar om att Samuel inte tycker om att klippa håret. När dessa foton togs var det första gången han inte skrek hysteriskt under hela klipningen. (Det är fotot som är snett och inte LOn, ser nu att jag missat att räta upp det.)
Såå..nu ska jag hoppa i säng. Är så trött nu förtiden. Har så mycket att göra både på jobbet och hemma..men snart är det dags för lite semester, ska bli skönt!

2007-12-16

Julklappsshopping..

Idag har jag haft körkort i en månad och fyra dagar..inget jämt att fira eller så men idag har jag varit med barnen själv till Väla (ett stort köpcentrum ca 4 mil härifrån) och handlat. Det känns rätt bra att bara kunna ta bilen och åka när jag vill utan att be om skjuts. Jag har köpt julklappen till min sambo som blev en aaaaning (läs mycket) dyrare än jag tänkt mig men nu är det som det är..mer kan jag inte säga nu ifall han skulle läsa här. Samuel ville också köpa en julklapp och när jag frågade honom vad pappa skulle få svarade han "Gul". "Vill du köpa en julklapp som är gul till pappa?" frågade jag. "Ja, gul! ...Och blå." svarade han Så förutom "svenska flaggangrejer" hittade jag inte mycket. Samuel får nog göra något själv att ge bort tror jag.


Har inte hunnit göra klart julkorten än och räknar inte med att hinna med det ikväll heller eftersom "Tomten" kommer komma att komma hem till oss med julpynt och julgran när Samuel somnat. ;-)

Visar några bilder på några LOs jag gjort som inte vistats innan. Den översta visar några bilder på Samuel och min pappa från i somras när vi semestrade ihop i Norge. Det såg så roligt ut för de hade nästan exakt likadana kläder på sig en dag (ej planerat):

Sen kommer en bild på en LO som jag gjorde efter en skiss under Scrapaddicteds scrapmara i slutet av oktober. En av mina favoriter tror jag, inte direkt min stil utan kanske mer Ankis egentligen eftersom den är mer "Hertiage" och Romantisk, men jag tycker om det även om mina LOs inte brukar se ut så. (Tack Anki för lånet av alfabetet) LOn handlar om Samuel som tappade några blåbär under trappan och att han prompt skulle ha just dem fast det fanns en hel dunge med växande blåbär två meter från honom. Dessa foton är tagna under samma semester som de på LOn ovanför.

Nej, nu ska jag återgå till städningen och strykningen och sen ska jag lägga barn för sen ska ju "tomten" besöka vårt hem..

2007-12-15

Ullared

Idag har vi varit i Ullared och shoppat. Eftersom det är sista helgen före jul så räknade vi att det skulle vara sååå mycket folk och ta väldigt lång tid att handla. Vi lämnade därför Samuel hemma med Sebastian och Peters syster och åkte iväg själva, jag och Peter. När vi kom dit såg vi bussarna komma fulla med människor och det var rätt fullt på parkeringen så det var med svårmod vi gick mot Gekåsingången. Väl inne visade det sig att det faktiskt inte var så farligt! Visst det var folk men inte alls så mycket som vi fasat för. (Antagligen så spelade det faktum att vi var ensamma in till stor del att det gick så smidigt. Bara det att kunna samtala med varandra i lugn och ro, slippa hämta bortsprugna barn i kundtjänst alt. se till att de håller sig i kundvagnen utan att vara hysteriska..*se lyrisk ut* ;-D) Vi var där i tre timmar och under den tiden fick vi tag på det mesta vi hoppats hitta. I och med att vi kom iväg så tidigt från Ullared tog vi oss tiden att shoppa fler julkappar i Halmstad på hemvägen. Tänk vad trevligt det kan vara att handla när man inte har barn med sig, nästan romantiskt (svältfödda vi? Haha. ;-) )
Vad jag shoppat? Tja..julklappar till en del,lite kläder till Samuel, ett scrapalbum till mig- inte det snyggaste jag sett men det fyller sig funktion vilket räcker bra nu när jag har lösa LOs liggande. Jag har hoppats att ramla över ett "X" när jag är där eftersom jag vet att de har funnits ibland. Tyvärr verkar det aldig finnas inne när jag är där, ger snart upp. :-P
Idag får ni klara er utan bild på nåt scrappat (även om jag nu strax är klar med julkorten- bara ett kvar nu) - istället får ni se på Peter Wahlbeck och lyssna på hans låt om Ullared.

2007-12-14

Luciauppdatering..

Yes! Han gjorde det. Vi fick minsann se honom sjunga med de andra barnen! Han både dansade, sjöng och visade magen för publiken! =D

Tyvärr blev inte några av fotona bra. Här kommer typ den enda bilden som blev bra från kvällen.

Jag har faktiskt gjort en massa julkort! Det är bara några få kvar som jag räknar med ska göras ikväll. Det verkar minsann som om jag ska hinna med deadlinen den 16/12! *imponerad av mig själv*

---------------

Här kommer en LO på Sebastian som handlar om att han vill ha hjälp med att bli fotomodell den ena minuten men den andra minuten måste man hålla i honom för att kuna fotografera honom. (bilderna är från i somras) En väldigt enkel Lo där jag bara använt mig av en vit criss-cross bazzill och en drös med brads i olika varianter. En väldigt dålig bild men det är ju kört att lyckas ta kort nu, speciellt på de vita LO'sarna
2007-12-13

Lucia

I dag är det Lucia och som tradionen kräver har jag glitter i håret. Sebastian lussar på sin skola i dag men det får vi inte titta på utan det är enbart för de på skolan. I kväll däremot ska Samuel lussa på dagis och då får vi titta. Samuel har vacklat fram och tillbaka huruvida han ska vara Pepparkaksgubbe eller tomte och eftersom jag visste att han skulle göra det in i det sista så köpte vi båda dräkterna åt honom så att han kan få välja själv för kanske kan han då vara med på scenen och sjunga med de andra barnen. Förra året vägrade han nämligen det. Han stod på scenen och titta på alla föräldrar och syskon men när barnen kom för att sjunga satte han sig hos oss istället. Nu har han pratat i flera dagar om att han ska sjunga "en sockerbagare" och "Pepparkakeland" så nu håller vi tummarna för att vi faktiskt får se honom uppträda i år. Layouten handlar om just Lucia förra året (gjord i våras).


2007-12-12

Flaskkort..

Här kommer den utlovade bilden på flaskkortet jag gjorde häromkvällen. Den ska hänga runt halsen på en vinflaska och ska ges till en arbetskamrat som vi på jobbet ska hem till och äta jultallrik. Det är det första flaskkort jag gjort och jag känner mig rätt nöjd. Lite irriterande bara att den stämplade texten kom för högt upp.

2007-12-11

Thore Skogman har avlidit

Thore Skogman dog i helgen, 76 år gammal.
Jag kommer aldrig glömma när jag hjälpte pappa att sälja skivor på en skivmässa i Karlstad för många år sedan. In kliver Thore Skogman med sitt röda hår, ikklädd en röd kostym helt i skinn med matchande röd skinnslips! Ja, det var en syn för gudarna! =)
Thore Skogman skrev över 1200 låtar under sitt liv både åt sig själv men även åt andra till exempel "Mamma är lik sin mamma" som var en stor hit med Siw Malmqvist och "Fröken Fräken" som blev en hit med Sven Ingvars. En av mina favoriter är "Pop opp i topp" och det är den som ni får höra om ni klickar på filmklippet här under. Det är ett framträdande från Måndagsbörsen 1981 och Thore framträder med Dag Vag och Gyllene Tider.

2007-12-10

Helgen..

I helgen har jag och Samuel varit ensamma. Peter jobbade hela helgen och Sebastian var i Stockholm för att se Motörhead. Jag hade tänkt att jag skulle hinna göra alla julkorten klara men tji fick jag. Samuel krävde sitt och sen var jag slut. Vi har lekt, städat, busat, dansat "stäplat" (stämplat) och tvättat. Vi har dessutom bakat pepparkakor (Jag har aldrig sett ett barn äta så mkt deg på så kort tid.) Han tyckte dock inte att det var så gott efter ett tag så det blev iallafall några pepparkakor som fick hamna i ugnen.

På söndagen skulle vi åka och hämta Linda i Ängelholm och då fick han ha lite av Sebastians vax i håret. Han tyckte själv att han blev väldigt snygg och tuff. ;)Vår mysiga helg avslutades med att han återigen visade sin mor att han han är i treårstrotsen. Han plockade bort nästan alla blad från min lilla julstjärna för att han var sur!

Vad gäller mitt pysslande så hann jag klart alla motiven men så mkt mer hanns inte med. Nu ska jag dessutom göra två flaskkort vilket gör att jag saknar två motiv. :-S Jag har gjort ett av flaskkorten nu ikväll och nu hänger det på tork. Foto kommer...

2007-12-07

Tadaaa!!

Jaha, så föll även jag, precis som de stora massorna, för trycket att ha en blogg.

Min blogg är framförallt tänkt att ha för att kunna visa upp bilder på mina scrapalster men ni kommer säkert få ta del av annat i mitt liv också. ;-)

Nu är det december och snart jul (därav min juliga blogg) och vad passar inte bättre än att visa adventljusstaken jag gjorde om åt Sebastian?