2010-09-27

Produktiva veckor

Ville bara tala om att jag under de senaste två veckorna gjort: 3 layouter, 3 kort, 4 halsband, 1 armband, 8 par örhängen, en blingad thekula, och 25 bokmärken..lite nöjd med mig själv är jag faktiskt. Kan man annat än att hålla med om att pyssel är balsam för själen. ;)

Foton kommer snart men en del av det har ni sett redan ...

2010-09-23

PP dvs Paperpiecing

Paperpiecing eller PP som det kallas innebär i korta drag att man av många små bitar som man klippt ut sammnafogar dem igen för att få lite mer 3Dkänsla av motivet.
Inför Retrogathering har jag gjort en massa bokmärken med anknytning till gamla TV-spel och datorer- alla med enklare varianter av PP. Sammanlagt blev det 25 stycken jag kan sälja där. Alla bokmärken är 15x5 cm och motiven är ca 3,5 cm. Av de jag visar här finns det flera av varje.

Här är det Commodore och Ataribokmärken

Och här är det Pacman

Efter att ha läst om Utmaningen med utlottning i Pysselmyrans blogg valde jag även
att göra Nintendo. Svamparna var rätt snabba och enkla att göra (förutom ögonen som
var en aaaning pilliga att klippa ut) men inte Mario. Han var riktigt jobbig. Han ser
kanske inte så krånglig utmen jag kan tala om att den lilla gubben på 3,5 cm inne-
håller 13 små utklippta bitar som jag satt ihop. När motiven är så små är det
riktigt krångligt ibland att få till de pyttigaste bitarna som tex. ögonbryn och polisonger.

Tack för titten! :)

2010-09-20

ÄNNU mer smycken?! O_O

Okej, få inte en chock nu när det kommer ännu ett inlägg med smycken. SÅ ofta gör jag inte smycken utan detta har legat ett tag. Det är ett set som hamnade hos mamma. Det var första (och enda) gången jag använde den tekniken vilket ledde till att det blir lite för långt armband eftersom jag inte litade på avslutningsknutarna utan gjorde flera.

I övrigt så terapiscrappar jag på i rekordfart. Det jag gör just nu ska antingen säljas eller vara med i tävlingar så ni får ha lite tålamod. Ni kommer att få se det jag gjort och jag måste säga att de kort och layouter jag har scrappat är jag mycket nöjd med och därmed värd att vänta på ;)

Tack för titten! :)

2010-09-18

Ett vardagssmycke till mig själv

Japp, jag behövde ha ett smycke som jag kan ha på mig..typ jämt och som alltid matchar mina kläder. Här är det. Kulkedjorna har olika längder samt går lite omlott så det ser mer "levande" och inte så strikt ut.

(Den tunnaste kulkedjan är lila och inte rosa)

Tack för titten! :)

2010-09-17

Ännu ett bröllopskort

Ännu ett bröllopskort blev gjort i somras. Den här gången till Evelina/ Alien Bling och hennes Ulrik. Jag gjorde kortet utifrån hur hon visat oss på pyssel.net i smyg innan bröllopet hur hon skulle se ut. Dessvärre ;) ändrade hon från det knallröda läppstiftet och nagellacket så mitt kort matchade inte bruden exakt. Men men, rött är ju ändå kärlekens färg :) Här kan ni foton på brudparet från bröllopet så förstår ni hur jag tänkte när jag gjorde kortet.


Tack för titten! :)

2010-09-13

Bingoooo!

Ikväll kl.20.00 är det Bingo hos Mollys scrapbooking. Häng på du med om du vill :)

2010-09-12

Bröllopskort

När min ingifta kusin skulel gifta sig var jag ju tvungen att göra ett kort. Deras bröllop gick i grönt och brunt därav färgvalet. (Jag måste erkänna att jag inte alls hade lust att pyssla när jag gjorde det här kortet så om ni känner igen kortet så har ni rätt. Jag valde att lifta mig själv nämligen ;) )
Och så lite närbilder :)

Tack för titten :)

2010-09-09

Lite uppdatering

Jag vet att det är rätt dött här i bloggen just nu men tor inte att jag slutat pyssla för det har jag definitivt inte gjort. Just nu skapar jag jag saker som ska vara till en Cybercrop och dessa saker får ni inte se förrän tävlingarna är över. Jag skapar även smycken som ni kommer att få se när de är klara och jag har några kort som ligger och väntar på fotografering.
Tänkte visa er vad jag gjort den senaste månaden när det varit dött här. Jag målar stämpelmotiv i massor. Jag tycker att det är så avkopplande att göra det och sen har man färdiga motiv att ta till när man behöver göra kort. Jag funderar på att göra någon tutorial på hur jag målar med promakers om ni skulle vara intresserade av det?
Tack för att ni kikar in här fortfarande fast jag har varit så dålig med uppdateringar under sommaren!

2010-09-03

Hösten är här...

..och därmed fick jag för mig att göra lite höstigt i bloggen. När jag letade runt för inspiration kom jag på att jag ville göra det lite mer retro så nu får min blogg vara lite tidigt 70-tal ett tag ;)
Passande nog så är de två andra korten från min "kortdrive" tidigare i sommar i samma färgskala. Även dessa kort är gjorda i (så gott som) dubletter men jag väljer att bara visa en av varje..


Tack för titten! :)