2009-12-31

Gott Nytt År!

Jag vill önska er som läser härinne ett underbart år 2010!


Mina favoritkort av de som gjordes under 2009

Här kommer de kort jag varit mest nöjd med under året som gått. De är inte i någon speciell ordning utan jag väljer att bara låta dem alla ligga på tio-i-topp utan rangordning.
Imorgon, den första dagen på det nya året, kommer jag visa mina favoritlayouter.

Hoppas att ni alla får en bra nyårsafton. :)

2009-12-30

Julkorten 2009

Jodå, jag lever men eftersom jag inte är hemma är det lite krångligare att uppdatera här. Jag lyckades iallafall få fram foton på de sista julkorten jag gjorde dvs de julkorten som de nära och kära fick. :)


(Detta gjordes det två av och sen skrev jag hälsningen på tagen)(Dessa tre gjordes det flest av dvs de flesta fick en av någon av ovanstående variant)Ja, det var det jag hade att visa nu, tack för titten! :)

2009-12-24

Musikjulkalender Lucka 24GOD JUL på er allesammans. Jag hoppas att ni får en underbar jul!

2009-12-23

Musikjulkalender Lucka 23"Tomten, jag vill ha en riktig jul. En sån som man har när man är liten" Ja, det vill man.. Nu när man är vuxen är ju inte julen riktigt samma sak och varje år hoppas man på att få åtminstone LITE av den känslan man hade som barn. Tyvärr blir det ju inte så men den här låten får i allafall mig att må bra och minnas barndomens jular..och visst var det fler än jag som önskade sig ett Donkey Kong något år? ;)

2009-12-22

Musikjulkalender Lucka 22Jag måste ju ha med en norsk låt också ;) Jag hoppas att ni förstår vad de sjunger för annars försvinner liksom poängen.

2009-12-21

Musikjulkalender Lucka 21I går var det en ny jullåt men idag är det dags för en riktig klassiker. Vem får inte julstämning av den här gamla mysiga låten?

2009-12-20

Musikjulkalender Lucka 20
Eftersom jag tydligen mailat fel lista med låtarna på min lista får det bli lite improviserat från och med. Här är en låt som kom till förra julen och som jag föll för på en gång. :)

2009-12-19

Musikjulkalender Lucka 19
Ni förstod väl att den skulle vara med på listan någonstans ;)

Många är vi väl som drömt om en jul som denna med mycket snö, sällskap av goda vänner och allt bara är så där..(orealistiskt).."Ernstmysigt"..

2009-12-18

Musikjulkalender Lucka 18Låten vi alla kan texten till....eller hur? ;)

Pysseluppdatering

Ni som kikar in här med jämna mellanrum för att se om jag pysslat något nytt blir säkert besvikna när ni bara möts av min musikjulkalender.Faktum är att jag har pysslat massor men inget av det kan visas före jul. Jag lovar många bilder efter jul istället :)

2009-12-17

Musikjulkalender Lucka 17Jag minns för mååååånga år sedan, närmare bestämt 1985 eventuellt var det 1986, när min far önskade sig en skiva med The Pouges. Jag skulle julhandla tillsammans med min klasskompis och hennes mamma. Min mamma hade skrivit ner namnet på gruppen och namnet på LP:n som pappa ville ha- Rum, Sodomy and the lash. Vi kunde inte hitta den någonstans på skivavdelningen (fast vi var på det stooora varuhuset Åhléns ;) )så min klasskompis mamma sa att jag skulle fråga någon av de anställda om de kunde hitta den. Jag läste på min medhavda lapp och insåg att jag aldrig i hela livet skulle kunna uttala det så att någon förstod mig. Jag tänkte minsann inte göra bort mig hos de stora vuxna killarna på, åtminstone, tjugo år. (Och i ärlighetens namn tvivlade jag på att det överhuvudtaget fanns ett band med så konstigt namn och med ett ännu konstigare albumnamn) Min klasskompis mamma gick fram till en kille som jobbade där och han visade var den fanns. Jag minns fortfarande min förvåning över att det verkligen fanns ett band med det konstiga namnet som inte gick att uttala och att den anställde killen direkt visste var den fanns. När jag fick skivan i min hand och såg hur den såg ut kändes det ännu mer pinsamt. Den såg ju inte som vanliga skivor! (läs 80-talspopbandens) Att köpa den här Lp:n för mig när jag var en äkta fjortis var ungefär lika pinsamt som det skulle vara att skicka en kille i samma ålder att köpa tamponger. Jag önskade verkligen att jag hade en "vanlig" pappa som önskade sig slipsar i julklapp. Löjligt, jag vet men det var då. :)
Några år senare lyssnade även jag på bandet med det konstiga namnet- och vet ni? Jag kan uttala det nu ;)

2009-12-16

Musikjulkalender Lucka 16Det finns inte så mycket att säga om den här egentligen- mer än att den är bra ;) :)

Nämen!

Jag kom precis på att jag var med i en Cybercrop för två veckor sedan, eftersom det bara kändes lite halvhjärtat från min sida så glömde jag bort det efter att jag laddat upp mina bidrag. Nu när jag gick in i det forumet så såg jag att jag vunnit en av tävlingarna. Visserligen var det utlottningsvinst (det var bara utlottningsvinster i de tävlingarna jag hann delta i) men ändå! En vinst är alltid en vinst :)

Foto kan jag inte visa ännu eftersom det är ett julkort som ska skickas idag eller imorgon och jag vill att mottagaren ska få se det först.

2009-12-15

Musikjulkalender Lucka 15Ännu en dansk jullåt som hamnat i mitt julstämningsfack..

2009-12-14

2009-12-13

Musikjulkalender Lucka 13
"It may be winter outside but in my heart it´s spring" Jaa..jag längtar redan efter våren och sommaren speciellt när ändå det inte blir någon "riktig" vinter...

Jag ahr haft den här låten på hjärnan hela december nu..så den får vara vår Luciasång idag :)
(Tyvärr är låten lite kapad på slutet men detta var den enda jag hittade i den här versionen)

2009-12-12

Musikjulkalender Lucka 12

Kan man annat än att tycka om dem? Se bara på dem :D

Godmorgon gott folk...

I dag smög jag upp redan kl. 5.40. Det är så lugnt och skönt att komma upp före alla andra, sitta i skenet av adventstjärnan och adventsljustaken och njuta av tystnaden. Känns som om det är rätt hög vuxenfaktor på det- Tänk om någon sagt till mig när jag var 16 år att jag en dag skulle gå upp innan klockan sex på morgonen en lördag- frivilligt!
Idag ska jag ut och shoppa några julklappar. Eftersom jag kan tänka mig hur mycket folk som ska göra samma sak tänkte jag vara där redan när de öppnar. När jag kommer hem sedan ska jag göra Krumkaker och, om jag hinner, även Kokosmums. Samuel och Peter ska baka Pippikakor (eller som Peter kallar dem- små bruna djävlar :-O)
I går lämnade jag in fem layouter och ett värmeljuskort till en butik som ska ha dem som visningexemplar och inspiration för sina kunder. Vilket butik det är och hur alstren ser ut får ni veta och se lite längre fram.
Nu funderar jag faktiskt på om jag skulle sätta mig och göra några julkort. Visserligen har jag gjort ett femtiotal julkort redan den här hösten/vintern men det är enklare kort och jag har lust att ge mer arbetade kort till den närmaste släkten/vännerna..
Nej, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ska det nog pysslas lite :)
Återkommer senare under dagen med dagens lucka i musikjulkalendern.

2009-12-11

Musikjulkalender Lucka 11Ja, egentligen tillhör ju den här gårdagens lucka men jag tycker att låten förtjänar en egen placering då det är den och inte bandet i sig jag placerar på elfte plats. Låten betyder ju lite extra nu när man dessutom blivit så stor att man är den där mamman som pussar tomten i smyg ;)

2009-12-10

Musikjulkalender Lucka 10

Egentligen skulle man kunna ta hela Phil Spectors julskiva och låta den vara en egen lista för den skivan är definitivt den bästa julskivan av alla. Jag låter första låten på skivan få representera den för när man hör de första tonerna komma så kommer också julkänslorna.. Var så goda gott folk. Njut en stund av riktig julmusik...Eftersom jag är så god så här i juletider ;) så har jag valt att välja det här klippet där ni kan få ta del av de första fyra låtarna på skivan;
White Christmas- Darlene Love
Frosty the snowman- The Ronettes
The bells of st. Mary- Bob B. Soxx and the The blue jeans
Santa Claus is coming to town- The Crystals
Jag rekommenderar att ni lyssnar på resten också- hela skivan finns utlagda på youtube i tre delar :)

2009-12-09

Musikjulkalender Lucka 9Jullåten som inte var tänkt att vara en julsång men numera tror jag nog att alla ser den som det..

Julkort för försäljning del 7


Så då har jag kommit till slutet av högen med försäljningsjulkorten. Dessa är de sista..
(Bara så ni vet..om man har på 3D-lack på nåt
som är målat med Promakerpenna förändras färgen.
Hjärtat var egentligen i samma färg som GodJulbandet.)

2009-12-08

Musikjulkalender Lucka 8:)

Julkort för försäljning del 6

Här kommer några till...
Ett alternativt kort- ett svart/vitt

Två nästan identiska enkla kort.
Det översta gjorde jag två av.

2009-12-07

Musikjulkalender Lucka 7

Hur man lämnar kommentar till inläggen

Jag har fått en förfrågan om hur man gör för att lämna kommentar.

1) Man väljer att kommentera (genom att klicka där det står under inlägget.
2) Sen väljer man att antingen:
a) logga in med sin blogger-ID om man har det.
b) Har man inte det kan man istälelt klicka i "Namn/URL" och där fylla i sitt namn så att jag vet vem det är som har kommenterat.
c) Man kan även välja att klicka i Anonym men om ni då inte skriver ert namn i inlägget vet jag ju inte vem som skrivit det.
3) Sen är det bara att skriva sin kommentar och sen klicka på "Publicera din kommentar"

Jag hoppas på många kommentarer nu ;)

Julkort för försäljning del 5

Här kommer några kort till..
(Denna gjorde jag två mer eller mindre exakt likadana av *pekar uppåt*)


2009-12-06

Musikjulkalender Lucka 6Ja, vad mer finns det att säga än "God Jul, god jul"? ;)

Julkort för försäljning del 4

Här kommer först fyra nästan likadana kort i mer traditionell julkortstil sedan ett monokromatiskt.
2009-12-05

Musikjulkalender Lucka 5Lite dansk julmusik hör ju till när man bor i hop med en halvdansk och bor granne med Danmark. ;)

2009-12-04

Musikjulkalender Lucka 4
En låt som kanske inte så många tänker på när de ska spela julmusik men jag tycker om den här och för mig är den jul..framförallt prejul. :)

Julkort för försäljning del 3

är kommer kort som är gjorda på temat blått. Det syns dåligt på fotona men det glittrar om dessa kort. Allt utstansat vitt såsom snöflingorna är blingpapper. Det fransiga garnet upptill innehåller glitter- allt för att få snö- och iskänslan.2009-12-03

Musikjulkalender Lucka 3
Ingen musiklista utan Freddie Mercury, eller hur? ;)

Julkort för försäljning del 2

Här kommer foton på fler av försäljningskorten. Här kommer de kort jag gjorde som var lite glada och klara i färgerna. Alla kort är i stl 15x15 cm.

2009-12-02

Musikjulkalender Lucka 2
En låt som är rätt sönderspelad och kan vara stressande om man redan är stressad inför/vid jul. Jga tycker ändå att det är en glad julsång som bör vara med på listan.
Vill passa på att skicka en hälsning till mina vänner i Östersund-
Den här låten är lite extra mycket för er ;) :)

Julkort för försäljning del 1

Som ni redan vet har jag ju gjort en massa kort till försäljning. Det är rätt många så jag delar upp dem på några dagar. Först ut kommer korten i stl 10x15 cm. (Alla bilderna är klickbara)

Dessa kort är gjorda i samma stil.
Pappret är skimrande vilket ger ett rätt lyxigt intryck
trots att upplägget är väldigt enkelt.


Två nästan likadan kort. Texten är embossad.

Två nästan identiska kort.
Texten och snöflingorna är embossade
med vitt embossingpulver. Det mörka bakgrundspappet
är inte svart som det ser ut som här utan
det är mörkblått och skimrar.