2009-03-31

Uppdatering+ krympplast

Oj, nu var det länge sedan jag uppdaterade bloggen. Vad har hänt den senaste tiden då? Jo, jag har testat på att använda krympplast och gjort några bröllopskort. Eftersom limmet jag köpt var värdelöst så hade allting jag limmat lossnat dagen efter jag gjort korten så just nu har jag inte mycket att visa upp. I övrigt i pysselväg så målar jag nu bröllopsmotiv för glatta livet. Har köpt en vattenbaserad stämpeldyna nu så jag kan använda mina promakerspennor. Oj, vad kul det är att måla med dem! Peter tycker dock att motiven blir blir finare om man målar med distresser så jag får väl måla med både och eftersom smaken är som baken och jag hade tänkt att försöka sälja lite kort.
Annars så har vi hjälpt Linda att flytta och Samuel är sjuk. Han vaknade i söndags helt igenslemmad och ledsen. senare kom över hög feber. Nu verkar han vara lite bättre även om han är slemmig fortfarande. Han får slemlösande medicin som han dricker duktigt "Ska jag visa att jag kan vara modig?" Och jag räknar med att han ska till dagis igen imorgon.

Här kommer bild på vad man kan hitta på med Krympplast:

Hej så länge!

2009-03-25

Vår i bloggen + Clearalbum

Nu är våren här så jag tyckte att det var dags att ta bort vintertemat med snöflingorna här i bloggen och byta bort det mot lite grönt istället.
Här kommer bilder på Clearalbumet jag gjort. Ett clearalbum innebär alltså att man använder genomskinliga akrylsidor i stället för vanliga papperssidor. Det var väldigt kul att göra men det var lite trixigare att få till eftersom man var tvungen att tänka på helheten inklusive baksidan hela tiden. Som ni nog förstår var det svårt att fota det rättvist. Här kommer iallfall bilderna och albumet handlar om Sebastians skolgång från klass 0 till klass 9.
2009-03-21

Svartvitt

I går när vi åkte och handlade, jag och Samuel, såg vi en stor jänkare. -"Titta mamma vilken häftig bil!" utbrast Samuel. -"Ja,visst är de häftiga?" svarade jag. "Pappa tycker att de är fula men jag tycker att de är häftiga." -"Va?" sa Samuel. -" Jo, jag sa att Pappa tycker att de är fula men jag tycker att de är häftiga." Samuel blir tyst länge..sen säger han diplomatiskt: -"Jag tycker om Saabar"
Jag har pysslat en del den sista tiden. Jag har skapat mitt första clearalbum men jag har inte hunnit fota det ännu. Ni får därför se lite svartvita saker jag gjort. Förts ut ett kort som skickades till min hemliga vän på pyssel.net:

Stämpel från Tingtura design.

Nästa kort skickades till min lillasyster. När jag köpte stämpeln på Göteborgsmässan sa Pickos (som gjort stämpeln och som stod och sålde dem. -"Jag gillar den stämpeln." -"Ja, jag med", svarade jag. "Den ser ut som min lillasyster." Då skrattade hon och sa -" Det ÄR min lillasyster". Det syns inte så mycket men det är ganska mycket glitter på kortet. Dels i hörnen men även smyckena på stämpelmotivet är glittriga, likaså "Hej" som är utstansat i blingpapper.

Sen skickade jag även med en påse bilar för att peppa min syster att börja med körkortet: Framsidan

Baksidan

Nu ska jag och Peter iväg för ett dygn på tu man hand. Det ska bli såå skönt att få prata med varandra igen. Ha det bra så länge!

2009-03-17

Det känns som om jag bor på akuten..

Lördag eftermiddag kom Sebastian hem och hade skadat sig under fotbollsmatchen. Han hade ramlat och då tagit emot sig med handen. Han och jag åkte in till akuten och var framme där strax före 16.00. Efter 2½timme i väntrummet fick vi komma in till mottagningsrummet. Där satt vi i 1½ timme innan läkaren kom in till oss. Han skickade oss till röntgen och sen fick vi vänta ytterligare 1½ timme innan läkaren kom till oss och talade om att det inte var någon fara och att han skulle bli bra på 2-10 dagar. I bilen sa Sebastian att det inte stämde eftersom han stukat handen förr så han vet hur det känns. Han sa att detta gjorde mycket ondare.

I mottagningsrummet med värkande hand.

Men efter hand som tiden gick så tog nyfikenheten över..

Man har inte roligare än man gör sig ;)


Måndag morgon klockan 8.05 ringer telefonen. Det är en läkare från akuten som säger att de granskat röntgenbilderna närmare och konstaterat att han visst har en skada och de vill att han ska komma in för att få handleden gipsad. Eftersom Peter tagit bilen så skickade jag Sebastian till skolan med lapp och ringde Peter som skulle komma hem med bilen på lunchen. Vi är åter inne på akuten kl.12.15. Eftersom de ringt efter oss och han bara skulle gipsas räknade vi med att det skulle gå fort och därför tog vi med oss Samuel. Peter fick skjuts från jobbet av en arbetskamrat (då jag hade bilen) och hämtade Samuel. När de åkte för att handla var kl.17.05 och vi hade fortfarande inte fått komma in till läkaren. Klockan 17.10 (!) fick vi komma in i gipsrummet. Efter ca en kvart kom läkaren och talade om att Sebastian hade ett hack i benet vilket räknades som fraktur och därmed skulle gipsas och sen gick han. Strax därefter kom en undersköterska och gipsade honom. Nu var klockan 18.00 och Samuel och Peter hade kommit tillbaka. När Sebastian var färdiggipsad så kom läkaren tillbaka och skickade hem oss. Då var klockan 18.40!
Det var en lååång och tråååkig väntan i väntrummet...

Som tur var fanns det en TV så Samuel kunde
få se på Jasper Pingvin och andra barnprogram.

Äntligen läggs gipset på..


Yeey, cool kille med gips!

..men när han inte trodde att någon såg honom såg han ut så här,
så ont det hade han..och nog kände han sig inte så cool egentligen..
Tisdag kl.13.30 hämtar jag Samuel på dagis. Personalen berättar då att han ramlat ner från rutschekanan som de har i lekhallen och landat på rutschekanans kant (vid golvet). De berättade att han varit jätteledsen och varit väldigt blek länge efteråt och att han knappt åt något vid lunchen men att han verkade må bättre nu. Väl hemma så klagar han över att han ont i ryggen. Han vill inte göra något mer än att se på tv liggandes på sidan för det gör ont säger han. Han kommer och ställer sig mot mig och gnäller om sitt onda och jag inser att vi nog ska ta en tur till akuten igen då Samuel inte är en sån som klagar över ont om han ramlat eller så. Vi äter lite mat (vis efter gårdagens sju timmar utan något att äta förutom en fralla) Vi hämtar upp Peter när han slutat jobbet, Peter äter middag i bilen på väg mot sjukhuset. Vi kom dit ca 16.45, efter en halvtimme fick vi komma in till mottagningsrummet. En kvart senare kom läkaren som efter lite ”knådande” konstaterade att det inte var någon fara och att vi kunde åka hem igen. Vi åkte därifrån 17.45, vilket var imponerande med tanke på de andra dagarnas väntan..

I mottagningsrummet väntandes på läkaren.
Samuel har fått låna pappas mobil att spela på
(vilket han aldrig får annars).

Pappa leker "dockteater".
Bamse började prata med Samuel vilket var vääldigt roligt!
Jag hoppas att detta inte visar hur resten av våren ska se ut!
Var försiktiga därute!
/Mella som just nu är väldigt less på sjukhus..och som själv var hos läkaren idag och ska till en annan den sista mars.. :/

2009-03-11

MItt första BIAalbum!

Nu verkar det som min presenter till mina två bästa vänninor och mamma kommit fram så nu kan jag visa upp mina
"kvinnodagspresenter" även för er. Det är minialbum i stl 11x14 cm. Fram och baksidan är Blingpapper. Jag har valt att inte dekorera så mycket då jag dels använt mycket mönstrat papper (Chatterbox) men även för att jag vill framhäva texten och de underbara bilderna. (Alla bilder är klickbara så att ni kan se dem i större format)

På baksidan av solen står det "made with a smile".
På en av dem jag gjorde stod det istället "be your self")

Pajen (och vinglaset på sista uppslaget) har mycket 3D-lack på sig.

Här har jag embossat med riktigt glittrigt guldembosspulver.


Klantiga jag skrev 2008 istället för 2009 såg jag efteråt..

2009-03-10

Beställningsjobb- Ljusdekoration

Tänkte visa upp ett beställningsjobb som nu har nått mottagaren vilket innebär att jag kan visa upp den här. Det är en ljusdekoration. Det ser kanske lite konstigt ut men eftersom den skulle skickas till beställaren via post så bestämde vi att det skulle monteras på ljuset där. Jag valde att trä i snöret här innan jag skickade för att förenkla för beställaren. Ni kan se på bilden under hur det är tänkt att det ska se ut när det sitter på ett ljus.

2009-03-08

Det är internationella kvinnodagen idag!

Idag är det internationella kvinnodagen. Ge kvinnokampen en extra tanke idag. Ge alla dem som kämpar för kvinnors rättigheter världen över- både nu och tidigare i historien en extra tanke. Hur skulle vi ha det idag om inte alla dessa kämpar fanns? Vi är fortfarande inte jämställda med männen men vi har kommit en bra bit på väg.

(Vill dock påpeka att det inte är Röda Bönor som gjort den)

Mässinköp och födelsedagspresenter

Okej, här kommer det jag köpte på mässan igår :

(Jag skulle ju inte köpa papper mer än ev lite cardstock.. )


(Hittade ingen cirkelskärare från MM så det fick bli cirklar till shapecuttern istället)

(Stämpeln, blommorna, pärlflossen och de korta banden var från Goodiebagen vi på bussresan fick av sponsorerna)
Jag fick tag på det mesta jag skulle ha men saknar fortfarande mörkbrun journalingpenna stl 01 samt Fiskars Threading Water-stans...
För er som vill se lite fler bilder från mässan kan kolla in alla foton som Anki lagt upp: http://ljuvligtvitt.blogspot.com/
Jag är ju med i en födelsedagsswap och här kommer det jag fått hittills. (Jag saknar från en del fortfarande)

2009-03-07

Igår och idag

I går hade jag en bra födelsedag! Mina barn har nog aldrig varit så snälla någon gång innan. Om de ska vara sådana när man fyller år måste jag nog fixa fler högtidsdagar. Kvällen slutade dock med att jag mådde dåligt för att jag ätit för mycket kakor men jag får ju skylla mig själv.

Idag är åker jag med : http://scrapresa.blogspot.com/ för att åka till http://www.stampelochscrapmassan.se/ och göra av med för mycket pengar

2009-03-05

Önskelista

Imorgon fyller jag år så jag tänkte lite strategiskt lägga upp min önskelista här ;)

Önskelista
Orbitrek Elite
Örhängen /presentkort på Guldfynd
Presentkort på klädaffär / Pengar till kläder
Symaskin som fungerar
En vecka utan att behöva:
Plocka upp efter andra (kanske bli upplockad efter själv för en gångs skull?)
Laga mat
Tvätta
Dammsuga
En storstädning hemma (plock, dammning, dammsugning, avtorkade golv, badrum) Det ska lukta rent!
Axel och fotmassage (hemma i soffan)
Omtapetserat i köket (2 väggar till samma som de andra två) Jag köper såklart tapeterna
Pengar att shoppa scrapsaker för på mässan

Önskelista Scrapsaker:
BIA-tillbehör ex. omslag/cover, Tillslutningar/ closures (sådana där lädergrejer), BIAspiraler (stl 3/4” (har vita), 1/2” ej i rosa)
Blingswirls typ Primas say it in crystal, gärna i andra färger än kristall/vit.
Pearlmaker (gärna i typ vit, svart eller pärlemor )
Hörnstans- large, medium,small
Funflock (eller annat löst sammet)- rött, brunt, grönt och vitt
Just the Edge II (har brun)
Just the edge 3
Bokstavstickers ex. Quincy Stickers Black, Pink Paislees ”Pop fashion” (har gul och grön) och Doodlebugs ”Loopy Lou” (har lime).
PM-pennor: blender, svart, , cinnamon, ljusrosa, någon ljusgul som passar till hår
Journalingblocks från Making Memories (har den svarta/vita Noteworthy)
Thickers: Vera, Darling, Latte (har röd) och de nya som kommer nu
Glimmer mist- gärna någon användbar färg såsom genomskinlig, vit, svart, silver eller så. Har ingen alls. (Testar gärna flera olika "småskvättar" om någon har lite kvar av sina och så..)
Eller något annat än Glimmer mist (om det finns) som man kan spraya på ex. blommor för att få dem glittriga
Fiskars Threading Water-stans
Fiskars blå XL cirkelmallar
Fiskar hjärtmallar (orange)
Stämpeldynor: ”Staz On”- vit, ”Archival Ink” från Ranger- Jet Black
FyrkantsStans/punch som gör en stor fyrkant, typ 5 cm Rubons- Rummage från Making memories
Refill till Pritt limroller (permanent)
Fluid Chalk refill- Dark brown
Dymoremsor i matt orange (har blank) i 6, 9 el 12 mm och matt brun i stl 9mm
Pappersblommor
GlueDots- mikro, 3mm eller 6mm
Bazill Cardstock- canvasstrukturen
Spets i andra färger än vitt och beige i ca 2cms bredd
Magnetförvaring för Cookie Cutter alfabet

Stämplar:
StudenthÄnglarna
Studentstämplar från Magnolia
Bärande brudpar (från Stämpelboden)
Betty ”Kärlek” (Space design finns bla hos Stämpelboden)
Från Tingtura:
Busig tjej MJ01-13
Älva med blomma MJ01-05
Tuffa tjejen Anna
Eat cake: Feathers MacGee - 5024, 1034-K Auntie Daisy enjoys freedom
Dies:

Video game KS- 0445
Dove RS-0085
Birds TS-0794
Bird RS-0702
Dies från det norska och danska QK-setet (har den lilla sjöjungfrun)
Rev- Nesting cirkles, Birds REV 0144-S

Färger jag scrappar i: Brunt, svart, vitt, rött, blått (ej turkost), gult och grönt.Gillar inte /använder ytterst sällan: rosa, turkost, köpta ”Handgjorda dekorationer”, bubbelstickers, stickers (om det inte är matta alfabet),

2009-03-03

Det sista från Cybercropen

Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade sist..sorry. Här kommer i allafall det sista jag gjorde under Cybercropen (utom en sak som är en present så den kan jag inte visa här ännu).

Den här har ni redan sett om ni följde länken till Inkidos blogg för några dagar sedan. Annars kommer den här för er som inte sett den innan. Utmaningen var att använda sig av enbart Inkidos stämplar eller papper. Jag har använt mig av deras julpapper.

Här skulle man följa en skiss och göra två olika layouter utifrån den.
Detta är den ena och den andra har jag redan visat. Det är den som heter "puss!"

Här var utmaningen att man skulle använda något annat än vanligt papper.
Jag valde att använda wellpapp/kartong.
En liten anekdot kring layouten:
När jag blev klar med denna LO så visade jag den för Sebastian och Samuel som satt i soffan bakom min pysselhörna.
Sebastians kommentar var: -"Asså..är den klar så där?
Jag: -" Ja, vadårå? Nåt som inte är bra?"
Sebastian: - "Nej, men alltså..den ser så tom ut"
Samuel: -"Den är inte tom heller! Jag är ju där!"