2009-02-26

Fler Layouter från Cybercropen

Ja, det känns som om jag har en outsinlig källa av layouter att visa upp sedan Cybercropen och det är ju tur för just nu scrappar jag några saker som ska bli presenter så även om jag pysslar kommer jag inte att kunna visa dem på ett tag. De jag ska visa idag har det gemnsamma att de återberättar samtal med min pojkar när de var i ungefär samma ålder (även om just dessa samtal inte handla om samma sak).
Först ut en med Samuel (Fotot är taget sent på kvällen därav det dåliga fotot. Den går i vitt, turkost och svart:

Rubriken:
Du behöver nog slipa lite på din argumentationsteknik
Journalingen:
I affären.- Mamma, kan jag få godis?
- Nej, det är inte lördag idag.
- Då, om inte jag får godis, tänker inte jag äta godis på lördag!
---------------------------------------------
I affären, vid ett annat tillfälle.
- Mamma, kan jag få godis idag?
- Nej, det är inte lördag idag. På lördag får du godis.
- Då får du inte äta godis på tisdag!
----------------------------------------------
Vid hämtning på dagis (Han lipar åt mig och vill inte följa med hem)
- Nej, men vet du? Då åker jag utan dig för jag vill hem nu. Hej då, nu går jag.
- Då följer jag efter dig!
---------------------------------------------
Vid läggdags och Samuel vill inte lägga sig
- Nej, men då läser inte jag för dig.
- Då läser inte jag för dig heller!
-----------------------------------------------
När Samuel bråkar/muckar gräl:
- Om inte du lägger av nu så läser inte jag för dig ikväll!
- Om du inte läser för mig ikväll behöver du inte göra det imorgon heller!
----------------------------------------------
Nästa layout berättar om ett samtal med Sebastian för ca 11 år sedan:
Journalingen:
När du var drygt fyra år började du fråga om hur barn kommer till.
Jag svarade så sanningsenligt jag tyckte passade för din ålder.
(Du ställde många frågor och ville ha många detaljer)
Några dagar senare satt vi i soffan och kollade
på barnprogram när du, plötsligt, på tal om ingenting, sa:
-"Mamma, jag var så glad när jag fick komma till din mage!"
-"Jaså, var du?"
-"Jaa, jag tyckte inte om att vara i pappas pung.
Det var så mörkt där och så var det spindelnät i hörnen!"
I många år hävdade han att han mindes hur det var när han var i pappas pung *lol*

2009-02-24

Några fler LOs

Här kommer några Layouter till från CCn:
Här skulle man följa en skiss och det skulle handla om ens vardag.


Här var det en teknik/materialutmaning. Man skulle använda sig av två olika band, två olika typsnitt/bokstavssorter i rubriken, minst två foton, något från ens spill, något från ens senaste inköp och max en metalldekoration

Ögonläkaren

Idag var vi till ögonläkaren med Samuel. Vi blev remitterade dit då Samuel såg dåligt på ena ögat på 4-års kontrollen i höstas. Han var jätteduktig (även om han minsann "aldrig mer skulle åka dit!" efter att han fått pupillvidgande ögondroppar). Efter att ha blivit kollad noga så konstaterade de att det inte var fel på hans syn.

2009-02-23

Wee!

Kolla in här då! http://inkido.blogspot.com/

(Inkido är ett företag som hade som utmaning under Cybercropen att man skulle använda sig av deras stämpelmärke eller mönstrade papper)

Cybercrop

Under fyra dagar har det varit Cybercrop på Scrappiz. Jag som normalt brukar scrappa rätt långsamt kom in i värsta scrapångan och lyckade gör ELVA bidrag!! Mycket för att det var en PDF med alla bidragen så att man kan ta med sig häftet och slipper springa till datorn hela tiden men framförallt för att den pågick under fyra dagar. Kanske mycket också för att jag hade en så himlans mensvärk och pms så jag fick vara ifred *rodna förläget* Jag kommer att visa mina alster under de närmaste dagarna. Jag börjar med att visa tre stycken som kommer att hamna i min BOM (Boken om mig själv). Dessa alster är mindre än de jag brukar göra, de är 20,5x20,5.

Här var utmaningen: Använd dig av färgerna ljusgul, rosa och grön. Ha med knappar, band eller spets samt något stämplat. Passande nog hittade jag kort mig när jag var 1½år där jag hade en rosa klänning, gul kappa och gröna rosetter- Hur perfekt var inte det då!?

Här skulle man följa en skiss (Man skulle göra två olika alster utifrån samma skiss, detta är den ena)

Slutligen skulle man använda sig av smyckesdetaljer samt minst en pin/nål. Pappret är glittrigt och jag var tvungen att fota med blixt då denna inte blev klar förrän sent igår kväll därav den dåliga kvaliteten på fotot. Ni ser nog ändå hur det ska vara.

Tack för nu! Tjo hej!

2009-02-15

Sjuka igen + begravningkort

Vi är sjuka IGEN! Den här vintern är helt otrolig. Det är inte det att vi är småförkylda heller utan hela familjen blir tvärdålig med feber och hosta mm. Återkommer till bloggen när jag känner mig lite piggare.

Visar upp ett kort jag gjort på beställning. Det är ett begravningskort.
Beställarens önskemål var att det skulle vara ett vitt kort med svart på
samt med vit lilja/vita liljor.

2009-02-12

Altrat lite till hallen

Strax före jul hade jag en scrapblock. Jag löste den genom att jag började altra saker istället för att bara göra LOs. Jag började med irritationsmoment nummer ett, nämligen att göra nåt åt alla nycklar mm som hängde bland jackorna jämt. Jag hade ett nyckelskåp som min lillasyster gjord åt mig för många år sedan. Det var i furu och väldigt enkelt. Jag valde att vända dörren så att det bättre skulle passa i vår hall. Sedan målade jag det svart och satte på ett mönstrat papper från Jenni Bowlin. Jag tycker att det blev väldigt enkelt men fint.

Sen var jag ju tvungen att göra en matchande toaskylt men jag hade inga fler av det mönstrade papper jag använt på nyckelskåpet så jag fick göra ett själv. Jag tog ut måttet till hjärtat med hjälp av ett pepparkaksmått. Klippte ut en bit kartong från ett kollegieblock som jag målade svart. Satte på ett bazzill cardstock (vanilla) och sen ritade jag dit mönstret med hjälp av en ZIG-penna. Bokstäverna är utstansade bokstäver (Blossom grand från QK).

Några månader senare gjorde jag en blomma som jag skulle ha i hallen. Den är gjort av utstansade retroblommor i stl medium och large. Jag har använt mig av bazzill canvas som jag embossat i QK:n, bazzill dotted swiss samt Bazzill bling. Alla tre i svart. Jag har använt vita knappar till mitt och vita organzaband med svarta prickar till "blad". Till stjälkar har jag använt svart ståltråd. Sltuligen är det svart sisel i krukan som jag satt ner blommorna i. (Det var inte kul att jobba med det. Hade trott, i min enfald, att det skulle vara lättarbetat. det var det INTE) Blomman är knappast det snyggaste jag gjort men det var första gången jag testade på att göra en sån och med tanke på att det står i hallen i lagom höjd för sonen att pilla på när jag tar på honom stövlarna så gör det inte så mycket. Det ser bättre ut med den än utan iallafall. ;)

2009-02-10

Bullar och manga

De senaste dagarna har jag gjort lite beställningsjobb (förutom under cybercropen). Foton kommer när de nått beställaren.
I går bakade jag och Samuel bullar:

(Ser ni vilken Samuel började sockra på? ;) )Har ju glömt bort att visa hur jag skulle se ut som manga, snygg va? ;D

2009-02-09

Försvunnen son samt Cybercrop

I fredags när vi skulle gå och lägga oss så gick vi som vanligt in till Samuel för att stoppa om honom. När vi kom upp för trappan så såg vi att hans rum var helt upplyst. När vi tittar in i rummet är det leksaker över hela golvet (han skulle inte leka på golvet sa han utan sova på en gång :P) men ingen Samuel i sängen?! Efter en kort översyn fann vi honom här. Att han öht fick plats är en gåta med tanke på alla gosedjur som låg i bäddsoffan..
I helgen var det Cybercrop och jag hann inte med att göra mycket..Jag hann dock med två utmaningar. Den första innebar att man skulle göra en Layout och sen använda pappersresterna till att göra ett kort och en tag. Här kommer mina alster:

Vit cardstock, Gulprickigt papper från October Afternoon,
grönprickigt från American Craft,
äggen är utklippta från ett mönstrat papper från Karen-Marie.
Pilarna är QK-dies, rubriken är thickers- Sprinkles.
(Ja, jag har gjort kycklingen själv. Hade ingen stämpel
som passade och nu kan ju alla se att det är handgjort iaf ;) )


Här kommer mitt bidrag till en annan utmaning. Temat var "Sweets for my sweet" och man skulle tänka sig en chokladpralin med jordgubbsfyllning. I efterhand insåg jag att de menade brun och rosa men jordgubbsfyllning är väl ändå röd?
Mönstrat papper från Dream Streets Papers och den vågade kanten är utklippt från
ett julpapper från Making Memories. Jag har även använt en julstjärna
från en ljusmanchett, ett stor knappnäl, vit floss, vit akrylfärg,
röda blingstenar, en chipboardpil och röda häftklamrar.
Bokstäverna i rublriken är thickers- Sprinkles
och de små bokstäverna under är från Making Memories.

Nu ska jag sätt igång dataspelet åt Samuel så att han kan roa sig med det medan jag gör bussdegen. Hej så länge!

2009-02-06

MISSA INTE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SCRAPBOOKING!!

BUSSRESA från Skåne till Stämpel- och Scrapmässan Svenska Mässan, Göteborg Lördagen 7 mars 2009 på mässan kl. 11-18 Bussresan t/r Göteborg inkl inträdesbiljett (80:-) kostar 395:-/person! Vi kommer vara på mässan/i Göteborg mellan 11-18!

Bussen avgår enligt info nedan och åter hemorten samma kväll. Fikapaus 45 min på vägen upp. Jag har fixat biljetterna innan och vi släpps in direkt via sidodörr skönt slippa köa. Bussen släpper av oss precis utanför mässan. Planen är att köra raka vägen hem så alla får äta själva vart ni vill i Göteborg innan hemresan, det finns mat på mässan och det finnas restauranger i närheten ex Hotell Gothia Towers, Liseberg mittemot, McDonald’s mm. Vi har 7 h i Göteborg så vill man åka in till centrum också kan ni göra det bara att ta stadsbussen.
Utställande företag brukar sponsra bussresenärerna med stämplar, rabattkuponger, erbjudanden mm denna goodiebag delas ut på bussen.
Man betalar in på mitt konto så allt är klart vid resans start. Har ni någon som bara vill åka med till Göteborg/Liseberg mm över dagen så kostar det 315:-/person.

Upphämtningsplatser!
6.00 Ystad busstation
7.15 Kristianstad järnvägstation
7.40 Hässleholm järnvägstation
tid mailas Laholm
tid mailas Halmstad
ev går bussen över Helsingborg men detta är ej bestämt än beror på antalet anmälda resenärer därifrån.

Utställande företag 26 st som är klara, fylls på efter hand:
Arkivet Ateljé
Lektyg & Hantverk
Bildmålarna
BumbleBee Scrapbooking
Designat
Forma Hantverk
Grodan Scrapgarden
Kortmakaren
Landstoken
Magnolia
MiMa´s Scrapbooking
MultiScrap
Mycards
Papermaze
Pappersbiten
Prickiform
Pysselmyran
Scrapgalen
Scraplyckan
Scrapnet
Scrapperiet
Slöjd-Detaljer
Stämpelstudion
Tim Trading
Tingtura Design

Läs gärna mer på http://www.stampelochscrapmassan.se/ _________________________________________
Anmäl er till mig bums för att vara säker på er bussplats!
Ann-Kristin ”Anki” Thuvesson 0411-13037, 0709-82 10 62
ann-kristin.thuvesson@ystad.nu (anmälan)
Skriv namn, telefonnummer och upphämtningsplats!
Bindande anmälan!
All fortsatt info kommer finnas på http://scrapresa.blogspot.com/
Med reservation av för få anmälda, jag meddelar er 1-2 veckor innan i så fall
_________________
Anki

2009-02-05

Vintertid

Idag kom vintern till Skåne. När vi vaknade i morse var det helt vitt ute och stora flingor föll sakta men bestämt ner mot marken. Jättevackert men jag hade hellre sett att det var så på julafton. Egentligen borde Skåningarna fira jul i februari eftersom vintern inte kommer förrän då (och tänk vad billiga julklappar vi skulle kunna köpa på mellandagsrean ;) ) Samuel blev överförtjust i morse när han såg snön och började direkt prata om att han skulle åka pulka på dagis. Mindre glada var väl vi andra som antingen skulle ut och pulsa i snön till skolan eller köra bil i slowmotion på de ickeplogade vägarna. Nåja, snart är våren här!

Passar på att visa en LO jag gjorde häromdagen. Passande nog handlade den om den enda dag med snö vi fick förra året. Först några detaljer innan ni får se hela LOn. (Det ser ut att vara rosa iblan men det är det inte utan det bara vääldigt glitttrigt. =D

Vit, spets, vitt organzaband med svarta prickar, blå häftklammer,
vitt blingpapper med olika blåa Fluid chalks
samt två olika färger av punchinella.
Det är även Stickles på ena kanten av journalingrutan
men det syns inte så bra här.
En stjärna som egentligen är tänkt att hänga i julgranen. Väldigt glittrig ;)

Thickers "Shoe box" i vitt med glitter
Och slutligen hela LOn.
Pojkarna ute i snön hemma hos deras mormor.

2009-02-04

Lundresan+ altrat armband

Så..då har jag gjort min första "långresa" själv i bilen. (Tänk vad mycket bättre det går att köra när man inte har folk med sig i bilen..eller rättare sagt Peter eller Samuel) Har ju varit i Lund i dag. Jag hade glömt hur det kändes att ta ryggmärgsprov..eller förträngt kanske passar bättre. :P Han lyckades komma emot en nerv flera ggr vilket var väldigt obehagligt.

När han skulle dra ut nålen så sa jag "Shit, vad lång den kändes". Då sa han -"Ja, vill du se den?" "-Nej, tack, svarade jag. Jag kommer antagligen att behöva göra detta flera ggr och då är det bättre att jag inte vet" "-Äsch", svarar han då och slänger fram en 10 cm lång nål! Den var ca 3mm tjock dessutom. "-Det var väl inte så farligt, säger han. Jag stoppar ju inte hela bara hit" säger han och måttar drygt 8 cm!. Tack det räcker så! Huu.. Han har beställt en magnetröntgen av ryggmärgen också och sen ska vi träffas i mars igen.
Nu är veckans två läkarbesök gjorda och nu är det bara apoteket imorgon sen är det inget förrän om några veckor igen.

Just nu känns det som om någon slagit mig med en vass hammare från rumpan och upp till midjan på högersidan. *tycker lite synd om mig själv* Här kommer ett foto på utsikten från Hisshall B, 9:e våningen- neurologiska mottagningen, Universitetssjukhuset i Lund: Kanske ska visa nåt pyssligt också..Här kommer en bild på ett armband jag gjorde till mamma som hon fick när vi var hos henne senast. Fotot är inte så bra. Det var svårt att få fokus och det var mörkt. Men det är iaf svartvita foton på pojkarna på båda sidorna och man ska snurra på brickorna så att man kan välja vilken bild man vill ha framme.


Ja, det var allt för idag..pling plong!

2009-02-02

Helgen som var...

Såå..då har Sebastian äntligen lämnat in ansökan till gymnasiet. Det blev en blandning mellan kock och musik. I första hand Megamusik, i andra hand Hotell och restaurang i Ängelholm, i tredje hand Nicolaiskolan- estetiskt program musik och i fjärde hand hotell och restaurang i Hbg. Jag hoppas att han kommer in på Megamusik då jag tror att det är det som passar honom bäst.
I söndags gick kaffebryggaren sönder så vi fick ge oss ut och köpa en kaffebryggare. Vi kollade några tester på Internet först och vi köpte den vi kom fram till var bäst. Vi är dock inte jätteimponerade då vi tycker kaffet inte blir tillräckligt varmt (vilket just denna var en av de få som klarade just det enligt testet?) Nåja, det blev en sån här iallafall:


En Melitta look Therm. Den är dock genomskinlig och inte blå som det ser ut på bilden.
I pysselväg gjorde jag en LO igår och idag altrade jag en blomma att ha i hallen. Blomman blev jag missnöjd med så jag ska fundera på om jag kan göra om den lite. Öht så pysslar jag mer med altrat och inredning nu än med LOs, vet inte varför..har bara mer lust med sånt just nu. Jag borde väl göra en massa minialbum eftersom jag fick en BIA av Peter i julklapp men just nu har lusten och orken inte infunnit sig riktigt. Det är mycket läkarbesök nu vilket gör att man tappar lusten för det mesta. På onsdag ska jag göra själv till Lund för ett nytt ryggmärgsprov. Det känns lite pirrigt att åka dit själv men jag är ju en stor flicka nu. ;-)

Peter och jag hade ett samtal också om våra mål och så... Vi kom fram till att vårt långtidsmål är att om tre år (när Sebastian slutat skolan) flytta till Örebrotrakten igen. Detta innebär att vi nu ska gå in för att spara pengar till en grundplåt till ett hus. Jag satte mig direkt och kollade in hemnets hemsida och hittade direkt ett hus jag förälskade mig i: http://www.svenskfast.se/Pages/ObjectViewPictures.aspx?objectid=3IJRD5G1GCN5E4IR
Här finns mer info om det: http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/311874

De kortsiktiga målen är väl att jag ska hitta nåt jobb som jag kan ha fram till dess och Peters mål nu är att han ska till banken på tisdag och prata med dem om att han ev. ska starta eget.

Här är Samuels favoritlåt just nu. Han hörde den på radion när vi åkte bil häromdagen och han blev till sig. Han är helt faschinerad av videon och den går på datorn hela tiden just nu.(Videon nedan är dock inte den han tittar på men jag kan inte länka till den officiella videon då man inte får det, men ni kan ju söka upp den själva på Youtube om ni vill)

Själv lyssnar jag hellre på denna: