2009-01-30

-"Var är Fjant?" -"Här mamma!"

Här kommer det senaste alstret jag gjort. Jag gjorde det innan jag åkte till mamma. Det var till Pyssel.nets månadsutmaning där man skulle inspireras av "Trolltyg i tomteskogen". På LOn är det min lillasyster med ansiktsmask. Fotot är inte det bästa då även detta fotades på kvällen men ni ser väl på ett ungefär iallafall.

Pappren kommer från My Minds Eye (som jag vann i en utlottning i Stellas.se´s blogg). Blommorna är från Prima och YouDo, bladen från Prima och de rosa bradsen från Making Memories. Det är brun stickles jag använt för att göra de glittriga swirlarna. Jag har även använt mig av spets, brun dymo och Fluid chalk (Chestnut roan och Dark brown). Ordet "vacker" är utstansat i rosa cardstock i QKs typsnitt Mademoiselle.

2009-01-29

Gul bil utan tak..

Här kommer en LO jag gjort efter en skiss på Scrappiz månadsutmaning. LOn handlar om att det enda Samuel pratade om under våren, hösten och sommaren 2008 var att när han blir stor ska han ha en gul bil utan tak men med dragkrok. Jag vet att fotot på LOn inte är det bästa då jag var tvungen att fota på kvällen men ni ser ju iallfall på ett ungefär hur den ser ut.

Jag har använt mig av brun carstock, mönstrat papper från Basic Grey, band och
spets, chipboardsbokstäver från Making Memories, brun dymo (12mm)

2009-01-28

Tjoho!

Jo, jag lever faktiskt. Efter att vi var rejält förkylda här hemma så åkte jag och Samuel hem till mamma med familj i Örebro. Vi gjorde inget speciellt mer än att bara umgås eller jo.. Jag var på teater med mamma och min bonussvägerska och jag var på Stellas rea och shoppade.

När jag kollade min blogg när jag kom hem så upptäckte jag att jag fått två awards!! Gissa om jag blev glad när jag upptäckte det, Tack ska ni ha! =)


Jag fick en av Cath ( http://cathspyssel.blogspot.com )

Detta är “kriterierna” för denna award!
Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta,
inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap.
Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar,
ju mer utmärkelsen sprider sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!
Här kommer de jag nominerar:

Och jag fick ännu en av M@gs ( http://maggelimaggs.blogspot.com )

Här är reglerna:
1. Vinnaren sätter loggan på sin blogg.
2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.
3. Nominera minst sju andra bloggar
4. Länka till dessa bloggar i din blogg
5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar.
Här kommer de jag nominerar:

Jag är dock för trött för att gå runt i bloggarna ikväll och tala om att de fått utmärkelserna så det gör jag imorgon. *gäsp*

2009-01-11

*snörvel*

Nu är Samuel bättre men istället är det Peter och jag som är sjuka. Hostar, snorar och feber..och med ett barn som skulle behövas aktiveras. Gissa om man längtar till på tisdag när han ska till dagis igen. Imorgon ska jag åka till IKEA, sätta mig i deras cafeteria med en kaffe och en bok medan Samuel får leka av sig i deras lekrum.
Uppdatering av scrappade saker kommer så snart jag orkar. Nu ska jag sätta mig i soffan under filten igen och småzappa lite innan det är dags att hoppa i säng.

/Mella som snart hostar lungorna ur sig

2009-01-10

Samuel är sjuk + scrappad veckoklocka

Samuel är sjuk. Nu mår han bättre men i går natt hade han 39.8 i feber. I går på dagen blev han succesivt bättre och han höll sig feberfri heladagen. I natt har han sovit bra och inte haft feber. Eftersom han var så lugn och mest satt framför tv:n eller datorn i går så vaknade han tidigt i morse. Vi har därför varit uppe sen kl. 6.00. *gäsp*
Då vi ändå är inne på Samuel så passar jag på att visa vad jag scrappat åt honom. Efter inspiration av "Filurken" på scrappizbloggen har jag skapat en veckoklocka. Eftersom han ofta frågar oss; "Vsd är det för dag idag?", "Ska jag till dagis idag?", "Är det lördag idag? Får jag lördagsgodis idag?" tyckte jag att det passade.
Han tycker mycket om sin klocka. Varje morgon går han in till köket och flyttar fram en dag. (Det är fastsatt på kylskåpet med hjälp av magnettejpsom jag satt fast på baksidan av klockan.)

Fotbollarna representerar de dagarna han ska till dagis. (Jag har inte så många motivdies utan det var det mest "lek" jag hade.) Godisarna är godispapper som jag fyllt med en bit kartong resp lite bomull. Pilen i mitten är en chipboard som jag målat med vit akrylfärg. Pilen har jag sen satt fast med en skruvbrad. Klockans bakgrund är gjord av mörklila cardstock från DCWV, bokstäverna är utstansade i vitt albumblad. Typsnittet/Alfabetet är Aquarius från QK.

2009-01-08

Mer från "förejulpresenten"

Av någon anledning gick det inte att ladda upp bilder igår så den utlovade uppdateringen kommer först idag.
Mammas "förejulpresent" var egentligen en massa olika saker som jag skickade till henne för att hon skulle slappna av och finna julefrid. Hon fick bla. mörk choklad, ett litet tetrapck med rött vin, ansiktsmask m.m. Hon fick dessutom en bok. Det var en bok av Jonas Gardell "Mormor gråter och andra berättelser". Det var en begagnad bok så jag bestämde mig för att altra den lite. Jag ville få den att se gammal ut. Jag gjorde även ett matchande bokmärke till som jag la in i boken precis där "Mormor gråter". Mamma gillar Gardells böcker och just "Mormor gråter" valde jag för att hur än julen blir kan det inte bli värre än så (dessutom får man skratta lite).

Pappret kommer från Jenny Bowlin. Jag har dessutom använt mig
av mycket Fluid Chalk (Chestnut roan och Dark brown)
vilket inte syns så mycket på fotot.

Här har jag använt mig av brun bazzill som grund och sen
mönstrat papper från My Minds Eye.
Jag har även använt en blomma från Prima och Stickles (glitterlim) i färgen koppar.

Och slutligen..för er som inte har hört "Mormor gråter". (Jag är själv inte så glad i honom och hans verk men just den här älskar jag):

2009-01-06

Exploding box

Här kommer min första "exploding box". Den fick mamma i "förejulpaket", dvs hon skulle öppna den den 23:e december.
(Bilderna är klickbara så att ni kan få det lite större)

Material: Brun bazzill (canvas), mönstrade julpapper från Inkido,
papperspets som jag inkat med fluid chalk (Chestnut roan och Dark brown),
bling från Prima, Julstjärna från slaktad ljusmanchett,
brad från Panduro och biljetter från Mirabyll som jag har modifierat lite.
I mitten av boxen har jag även använt mig av naturfärgad floss,
brad med ögla från Karen Foster samt
en charm i form av ett hjärta med nyckel och den är en RAK från MiaPuh :)


Mitten, när man öppnat asken. Fotona går i ålderordning
(runt och sen in på nästa lager och runt där osv..)
där det första fotot är på min mamma och hennes mamma innan jag föddes
och den sista bilden är på mina barn från förra året.
Tanken är att de ska påminna henne om härliga stunder från jularna som varit.
Pappersrullen i mitten är ett brev till mamma som berättar varför jag har så mycket kärlek för julen.
(Tack vare mina härliga barndomsjular)

Andra uppslaget

Yttersta lagret.


Ja, det var vad jag hade att bjuda på idag. Fortsätter imorgon.. ;)

Ha det gott!

2009-01-05

Dags för lite foton..

Äntligen har jag hunnit fotografera de senaste sakerna jag gjort. Inte alla men några iallafall så att ni får se lite av vad jag gjort nu när det varit så lugnt i bloggen. Jag tänkte dela upp det på några dagar så att ni har nåt att se fram emot nästa gång ni kikar in. ;)
Först ut är en ljusdekoration. Den gjorde jag från början till oss själva men när jag skulle skicka julklappar till mamma med familj så fanns det plats kvar i paketet så då fick det följa med upp dit. (Hon fick nämligen en pepparkaksburk förra året med samma mönstrade papper så jag tyckte att det kunde passa bra.) Det är lite svårt att fota ett runt ljus så jag har tagit fyra foton och sen får ni själva förstå hur det ser ut.
Papprena är grön bazzill och ett mönstrat papper från förra årets julkollektion. Då jag bara hade en spillbit kvar vet jag inte vem tillverkaren är. "God Jul" är utstansat ur röd bazzill och jag har använt mig av QKs Mademoiselle.
Övriga dekorationer är grönt satinband, röda öljetter, röda blommor,
röd stickles samt utstansade fernkvistar.
Blockljuset är 20 cm högt.