2008-11-22

Lite vardag med Samuel..

Vid middagen:
- Varför har jag en liten ficka här?(pekar på en ficka på sina shorts)
- För att du ska kunna ha små saker där.
- Varför inte stora saker?
- För att det är en liten ficka.
- Jahaaa
-------------
Eftersom Samuels farmor och farfar är döda är det ofta prat om döden hemma hos oss. Samuel har frågat mycket om det och om farmor och farfar.
I morse skulle vi åka buss och tåg till Helsingborg och eftersom vi skulle åka redan kl. 07.00 hemifrån (och då är det beckmörkt ute) fick han ha sin reflexväst på sig.
- Varför ska jag ha den, mamma?
- För att bilarna ska se dig och inte köra på dig.
- Om de kör på mig då blir jag jättejättejättedöd.
- Mmm..
- Och då måste jag gräva ner mig i jorden och stanna där nere hela dagen. Jag får inte gräva upp mig.

Vi kommer alltså komma att behöva ha fler diskussioner kring detta med döden tror jag.. ;)

2008-11-17

Mina alster från helgen

Hann med två bidrag till CC:n i helgen:

Här skulle man följa en skiss...

..och här skulle man ha med två egengjorda dekorationer. Jag gjorde ett hjärta av ståltråd samt en tag av baksidan av ett kollegieblock (som jag klädde med grå cardstock och sen målade med silverfärgad stämpeldyna ). På tagen står det "Sebbe 2003".

2008-11-16

3-årsdag

Den 5/11 firade vi treårig förlovningsdag. Jag överraskade sambon med ett kort med bokmärke i när han kom hem från jobbet på morgonen (han jobbar ju natt):
Här är framsidan (förövrigt det första kort jag gjort utan stämpelmotiv)

Del av insidan, där man kan se hur jag skurit ut i kortet för att fästa bokmärket (en idé jag fick från Cath. Tack! :D)


Och slutligen bokmärket som är 15x5 cm. För de av er som inte är så insatt i TV-spel och datorer kan jag tala om att det är symbolerna för Atari och Commodore som är välkända märken i den världen.

2008-11-15

Uppdatering

Så, nu har förkylningen lagt sig även om vi fortfarande går runt och småhostar allihopa här (ja, alla utom Samuel då). Igår var det ingen vanlig dag..igår var det.... (ja, förutom ostkakans dag som jag inte vet någon som "firar" (?) ) ett år sedan jag fick körkort! Tänk! Ett år har jag haft det redan. Jag verkligen älskar mitt körkort. Ja, inte den lilla rosa plastbiten med det hemska fotot på mig men det faktum att jag kan och får köra bil! Mitt liv känns mycket lättare sen jag fick det! Jag har inte pysslat så mycket den sista veckan men lite har det blivit, har bara inte orkat fota ännu. I helgen är det Cybercrop igen så jag hoppas att hinna göra lite då också.Visar några bilder på den typiske fyraåringen (nej, han är inte sur eller arg, bara uttråkad):

(Han roar sig med att rulla fram och tillbaka i gången *suck*)

2008-11-06

Sjuk + nya LOs från CCn

Usch, jag är sjuuk. *låta ynklig* Jag har ont i halsen, småfebrig och mår allmänt dålig. Imorgon SKA jag vara frisk igen. Peter ska jobba hela helgen vilket gör att jag måste orka ta hand om barnen och aktivera den yngre av dem.
Nåja, här kommer resterande alster från helgens CC hos stellas.se:
Först ut är en LO till min BOM, den är alltså 20x20 cm istället för 30,5x30,5 som de jag brukar göra. Här skulle man hålla sig till enbart svart och vitt. Fotot är taget av Peter och mig på balkongen i Alby 1999. Blommorna är rubons och hjärtana är glitterstenar (sk. bling) och även de ser lite konstiga ut på bilden så är det vanliga "kristallfärgade".

Sen kommer en LO där man skulle tolka en skiss. Man var tvugna att använda papprena från kitet man köpt och jag hade inga bra foton som matchade så jag övertalade sonen att ta på sig en limefärgad tröja och hålla i sina vindruvor som han satt och åt och volia så hade jag passande kort! ;) Prickarna är limefärgad stickles (glitterlim)

Och slutligen var utmaningen att man inte fick använda sig av cardstock, chipboard eller blommor men var tvungen att ha med journaling, akrylfärg samt någon dekoration i filt. Jag har här laminerat en lamineringsficka utan nåt i och sen skurit den till rätt storlek. Fågeln är i filt och likaså trädet.

Det var alles för ikväll, gott folk. Ha det bra!

2008-11-04

Kolla in här idag:

www.scrappiz.se ..och bläddra ner lite..

Japp, det är min LO :)

2008-11-03

Jag vann + nytt från helgens CC

Gissa vad? Jag vann en tävling med LOn i förra inlägget! Visserligen så var det utlottning blan medverkande bidrag men iallafall. Jag blir så himla glad när jag vinner nåt!
I helgen var det Cybercrop och jag hann faktiskt med att göra fem bidrag fast yngste sonen var vedervärdigt fyraårstrotsig i helgen. Visar upp två idag. Tänkte dra ut på det så att ni vill komma tillbaka och kika mer ;)

Man köpte ett kit med papper och var tvungen att använda sig av de pappren i några av de tävlingar jag var med. De två alstren nedan är just sådana.
Här skulle man lifta en LO samtidigt som man inte fick använda cardstock eller raka kanter (på bakgrunden) Det vita är bara bakgrundspapper. LOn är alltså alldeles hålig. Texten (+ rubriken) som man knappt ser är: "I väntan på tomten är mina barn väldigt snälla barn"

Här skulle man använda sig av minst två olika papper från kitet. Jag använde tre.