2008-10-30

Ännu en LO till min BOM

Här kommer en LO som jag gjort till en utmaning på Brunkullans Cybercrop. Det var en materialutmaning där man skulle ha med filt, öljetter samt punchinella eller Magic mesh (Jag valde magic mesh dvs det röda bakom fotot). Layouten är i stl 8x( dvs 20,5x 20,5 cm och ska var till min BOM (Boken Om Mig).

2008-10-29

YES!!!

Peter har fått nytt jobb!!!
Han fick jobbet som han sökt!!
Detta innebär han jobbar dagtid igen..och endast en kvart hemifrån!!!

2008-10-28

Säljer på Tradera

Har nu lagt ut de flesta av mina hÄnglar samt några papperspaket mm på Tradera om ni är intresserade:
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=30&filtertype=0&sortby=6

Kom och kööp!
=D

2008-10-27

Lite humor så länge...

Det blir inte mycket scrappat just nu. Jag har i och för sig scrappat en Layout som jag ska fota och lägga ut i morgon men annars är det rätt lugnt på scrapfronten... Till helgen är det ännu en CC och för en gångs skull jobbar inte Peter så förhoppningsvis blir det lite scrappat då.
Till dess..får ni roa er med lite "icke politiskt korrekt" humor ;)

2008-10-24

Omgjord skylt

Så..jag bad Sebastian välja bokstäver själv och sen bytte jag ut dem. Här är resultatet (ber om ursäkt för att fotot inte är så bra men ni ser ju skillnaden iallafall.)

2008-10-23

Pappa, det var den här jag menade!

Kommer du ihåg för ganska länge sen..typ i somras..pratade jag om en låt som handlade om en som dog i sin bil när den stannade på tågspåret och du visste inte vilken jag menade. Idag kom jag på vilken det var. Det var denna:PS..Är rätt så trött på tonåringar just nu....

PS2. Pappa, din mailbox är full så det går inte att maila dig.

Sebbes dörrskylt

Har gjort en dörrskylt åt Sebastian. Jag föredrog nämligen det före en hårdrocksaffisch som han ville hänga där. Jag har gjort den av en svartmålad canvas som är ca 2cm tjock och ett papper från DCWV som känns ganska färdigdekorerat. Jag valde därför att bara lägga till texten och en dödskalle som kommer från ett gammal halsband.


Edit: Jag har äntligen fått kommentarer av Sebastin om vad han tyckte om skylten nu. Han tycker att bokstäverna är "fjolliga"?! Tycker ni att de är det?

2008-10-17

Fjärde bidraget till Brunkullans tävling

Här kommer mitt bidrag till Brunkullans fjärde och sista deltävling.
Man köpte ett kit med blandade dekorationer+ papper och skulle endast använda sig av dessa saker. Eftersom detta kit gick i höstens färger och jag inte hade några höstfoton från i år var jag tvungen att "tvinga" ut Samuel på en höstpromenad.

Och sen var jag med i en bonusutmaning på samma forum. Här skulle man följa en skiss och utgå från temat "Inte en dag utan..". Min tanke var att man som barn hela tiden möter nya smaker och maträtter.

2008-10-15

Skogspromenad

I söndags när jag höll på avsluta den sista LOn samtidigt som jag skulle göra mat tvingade jag de stackars barnen att gå ut i solen. Den store suckade djupt och den lille jublade. Jag tror nog att de hade rätt trevligt ihop för sen visade Sebastian mig bilderna han tagit med sin mobilkamera. Tyvärr använde han svartvitt så att man inte fick se de härliga höstfärgerna. Jag tycker att korten blev bra ändå och man ser tydligt hur mycket de tycker om varandra.
Poseraren..

"Mamma, den ser ut som ett fjärd (svärd)" sa han när han kom hem och visade mig den (och la den till pinnsamlingen i rabatten utanför dörren) Fast jag såg nog att han riktade den som en pistol..

Syskonkärlek

2008-10-13

Cybercropresultaten

Det var ju som sagt Cybercrop i helgen. På lördagen somnade Samuel snällt och jag skulle minsann scrappa (se föregående inlägg). Jag satt från klockan 20.00 till 01.30..och det blev EN layout. Jag kunde inte hitta någon inspiration överhuvudtaget. Dagen efter däremot hade jag en massa inspiration och idéer vilket resulterade i tre LOs trots att jag hade en vaken son (+ en sur tonåring) hemma.
Den här var den första jag gjorde dvs den som jag gjorde på lördagen. Det var en skissutmaning, man skulle alltså följa en skiss.

Det här var också en skissutmaning.

Här var utmaningen att man skulle använda sig av minst två färger på punchinella. Jag använde rött och vitt.


Det står "Med bus i blick och en väldigt trött pappa. Sommaren 2005". Här var utmaningen var att man skulle använda sig av turkost och brunt som dominerande färger.

2008-10-11

Cybercrop

I helgen är det cybercrop på Svensk Scrapbooking vilket innebär att jag bara vill att någon ska komma och ta hand om Samuel så att jag kan få pyssla. (Cybercrop är när det läggs ut en massa tävlingar under en begränsad tid ex. en helg och så gäller det att hinna med så många som möjligt och har man tur kanske man vinner nåt.) Peter jobbar (natt) i helgen så jag måste ta hand om Samuel istället för att pyssla. I dag har vi varit och shoppat (ja, även lite scrapsaker) medan Peter sov. Nu är det snaaart läggdags för Samuel vilket innebär att snaaart får jag pyssla. Jag hoppas verkligen att han sover snällt ikväll så jag hinner med lite pysslande iallafall. Under den här cybercropen pågår det bingo och det är jag med på under tiden jag väntar på att kvällen ska infinna sig. Så här ser min bingobricka ut som jag scrappat:

Så, nu vet ni varför jag inte vill prata med er i telefon ikväll. ;-)

Nej, nu ska jag förbereda inför kvällen genom att ta fram foton och försöka välja lite papper så det bara är att sätta igång sen. Hej så länge!<---Jag ikväll

2008-10-09

Samuel 4 år idag!

Idag fyller Samuel fyra år. Vi ska inte fira honom med tårta och presenter förrän nästa helg då Peter jobbar denna helgen men lite uppvaktning på sängkanten med tända ljus och presenter måste man ju ha ändå. (Och vi ska fika med kakor till Bollibompa ikväll)

Det var en väldigt trött pojke vi väckte imorse. Han var dock med på noterna att öppna paket direkt ;)

"Ja, precis den bilen jag velat ha hur länge som helst"

Trött men nöjd. :)
VA? Ett paket till?
Någon har minsann piggnat till lite och visar sitt rätta jag. ;)
PS. Han vill förresten ha en motorcykeltårta till kalaset..någon som vill baka en sådan? Och ja..den måste såklart stå upp ;)

2008-10-07

Samuel igen...

Samuel fyller ju fyra år på torsdag så igår så sa jag till honom:
- "Vet du, på torsdag, när du fyller år,kanske det kommer post till DIG!"
Han tittar på mig med förakt i blicken och svarar:
-"Post? Jag vill inte ha BREV, jag vill ha paket!"

..jaa, vad säger man :P

Altrat ett minialbum

Jag valde att göra mitt första minialbum av vår resa till Kolmården. Jag ville att Samuel skulle kunna sitta och titta i den och minnas det vi gjort. Albumet är gjort för att det ska tåla barna händer så allt är ordentligt fastlimmat och inte så mycket 3D-känsla. Minialbumet är knappt 15x15 cm (6"x6"). Albumet är för övrigt gjort i en Bind-it-all maskin och gjord av Alien Bling till mig i en WGA. Tack Alien Bling!

Först ut: Framsidan som självklart är knallgul då Samuel älskar den färgen!

Sedan väljer jag att visa baksidan på albumet för att ni ska kunna läsa vad boken handlar om. ;)

Sidan1 och 2- Intro + Lodjur:
Sidan 3 och 4- Kamelerna:
Sidan 5 och 6- Lama, och strutsar:
Sidan 7 och 8- Tigrar och en fågel:
Sidan 9 och 10- Delfinariumet (allt ljusblått glittrar vilket inte syns på bilderna):
Sidan 11 och 12- Aporna samt bokmärket som är gjort av Samuels entrébiljett:
Sidan 13 och 14- Safarin med bla lejonen:
Sidan 15 och 16- Zebror och Noshörningar:
Sidan 17 och 18- Gnu, Elefant samt en trött pojke:

Sidan 19 och 20- Bamses värld:
Sidan 21 och 22- Bamses hus (Ja, Sebastian och Samuel är med på bilden, det är de som håller på med kikaren) och avslutningen på dagen/boken:
The End ;)

2008-10-05

Brunkullas tredje deltävling

Här kommer mitt bidrag till Brunkullans tredje deltävling. Utmaningen den här gången var att göra en BOM -LO (Layout om mig själv). Titeln skulle bestå av mer än ett ord, och fick inte innehålla orden "jag", "mig" eller "min/mina" etc. Den skulle handla om oss själva och den skulle innehålla en journaling på minst 30 ord. Här kommer mitt bidrag: Journalingen är skriven på en dold tag. Jag har valt att inte skriva den synligt då den känns rätt privat. Prickarna är egentligen mörklila blingstenar och pärlflossen är vit. Det var kul att få scrappa i "mina" färger för en gångs skull. ;)

2008-10-03

Mina bidrag till Pyssel.nets CC

Här kommer ett par Los som jag gjorde till pyssel.nets cybercrop och inte kunnat visa förrän nu:
Här skulle man scrappa monochromatiskt dvs att bara använda sig av olika nyanser av en enda färg. I mitt fall använde jag (som ni nog ser) blått.

Här skulle man följa en skiss slaviskt. Det är dåliga färger på fotot men det är faktiskt vitt i mitten. Bakgrunden har jag målat själv med akrylfärg eftersom jag inte hade något papper som passade och på det här sättet fick jag ett som matchade Samuels tröja riktigt bra. Det syns inte på fotot men hjärtana har 3D-lack på sig.

2008-10-01

Scrapträff i Stockholm

Nu är det ett bra tag sedan jag uppdaterade och jag har en himla massa att berätta och visa upp men eftersom jag inte fått in bilderna från sambons laptop in i min dator ännu så får jag ta och börja med det senaste först..
Vi har varit i Stockholm några dagar. (Mellanlandade i Örebro på vägen upp och lämnade Samuel hos mamma som skulle vara barnvakt) Peter var på Retrogathering (ww.retrogathering.se) som han var med och arrangerade, Sebastian var hos sin pappa och själv var jag på pysselträff på lördagen som Handarbeta.se arrangerade. Jag var som vanligt väääldigt trögstartad så min första Layout tog..eehum..låång tid på sig att komma till. Jag hade så svårt att finna någon inspiration. Sen efter den första LOn kom jag igång och fick gjort klart sammanlagt nästan fyra LOs, vilket är rätt mycket ändå för en långsam scrappare som jag. Träffen var trevlig och jag hade trevligt sällskap vid mitt bord av Maggan (
http://www.maggelimaggs.blogspot.com/) och Catharina (http://www.cathspyssel.blogspot.com/). Jag såg en del folk från de olika forumen som jag brukar hänga på bla. scrappiz och pyssel.net men var för blyg/feg för att våga säga hej. Jag hade gärna sett att det var fler tävlingar, som det var nu var det bara två. Nåja, här kommer mina alster som jag gjorde under helgen:
Först ut, den som tog låång tid på sig att bli klar. Jag kunde bara inte komma på hur jag ville ha det. Texten på LOn är: "Samuel! Du ville så gärna äta din yoghurt i vardagsrummet. Jag sa "att då måste du lova att äta fint och inte kladda. Kan du lova mig att du äter fint då?"

Därefter gjorde jag denna med en glad Samuel i stadsparken i Örebro i somras.

Sen en LO med Sebastian. Han försökte vara cool och verka likgiltig men när han väl satt där så var det så så skoj att han inte kunde hålla sig längre. Kolmården 080801

Sist ut är en som jag inte gjorde klart på träffen. Det mesta var klart men skulle bara sättas samman men jag var för trött. Här är det färdiga resultatet! Texten: " Samuel! Under en period ville du bara äta frukt som var "saftiga"...och vad är väl saftigare än vattenmelon? PS. På fotot är du jättesur och dissar mig totalt. /Mamma"
Det var kul att komma upp i Stockholm igen. Jag har inte varit där på flera år nu. Jag känner ofta att jag saknar det och vill flytta upp dit igen men efter helgen som var så kände jag att nog inte vill flytta tillbaka. Däremot vill jag dit lite oftare och gå i de butiker som jag saknar och träffa de vänner jag saknar att umgås med. På söndagen träffade jag Niklas som jag bodde med när jag tog körkortet och det var jätteskoj. Det kändes som om att det bara var några dagar sedan vi träffades senast fast det snart är ett år sedan. Jag hann dessutom umgås lite med sambon och vi hann faktiskt prata i flera minuter med varandra utan att bli avbrutna av en snackig "snartfyra-åring", bara det är värt massor! Tack mamma för att du var barnvakt!
Ja, det var det jag kan dela med mig av nu. Har flera nyheter och flera bilder men som sagt..det kommer inom en snar framtid.
Nu ska jag söva den hyperaktive, snacksalige nakenfisen som håller på att riva min pysselhörna. /Mella