2008-04-29

Sjuk :(

Gick hem från jobbet igår för att jag är sjuk. Har ont i halsen, hostar och mår allmänt blä.
I helgen fick jag en försenad födelsedagspresent från Fleming och hans tjej. Ett singstar! Här ska sjungas! Nåja, så snart jag inte längre har ont i halsen iallfall.
Iallfall..så låg jag i min misär och slötittade på reprisen av "Sixties" och blev påmind om hur bra The Kinks var/är. Jag satte mig vid youtube en stund och efter att ha lyssnat på dem ett tag började jag söka runt lite..och hittade följande hemska 70-tals barnprogram (INGEN ska komma och gnälla på "Vilse i pannkakan" iaf!).PS. Vad gäller scrappandet så får det bli senare. Så fort jag frisknat till ska jag proritera att fixa till foton för framkallning..men sen så ska här scrappas!

2008-04-23

Inte mycket scrappat med en martyr hemma..

Jag har inte scrappat någonting den senaste veckan eftersom helgen inte blev som tänkt. För att göra en lång historia kort så är följande video tillägnad min äldste son med svaret "Ja, nu vet vi!" och "Vi får väl se om du får gå ut igen..just nu är det tveksamt"

2008-04-16

Bidragen till Stella.se

Här kommer mina bidrag till Stellas DT-tävling:

Först ut kommer LOn jag gjorde efter skissen. Som ni ser är den väldigt strikt efter skissen vilket jag inte tänkt från början men när jag väl började så blev det så ändå. Konstigt, det är första gången det blivit så och inte tvärtom! Fotot på LOn blev inte det bästa men eftersom solen hann försvinna helt innan jag fått in bilderna i datorn fick det bli så här. Fotot visar min sambo och hans mamma.

Man skulle även göra något altered och detta blev mitt bidrag- en toaskylt (ca 20x30 cm). Stigen består av riktig sand, dassdörren har en hasp av svart ståltråd som går att använda (dörren står öppen med hjälp av en bit 3Dkudde). Den "Nödige" är PP:ad, chalkad och målad med tuschpenna för att framhäva och förtydliga, sitter dessutom på 3Dkuddar. Bakgrunden är målad med akrylfärger och QKmyran är lackad med 3D-lack likaså QKblommornas mitt. De två små fåglarna i bakgrunden kommer från KarenMarieKlip. Ordet Toa är utstansat Blossom Grand.

Jag har även bidragit med två andra layouter men de finns redan i bloggen... ;-)

Jag är så scrapsugen nu men eftersom jag behöver mer minne till datorn för att kunna redigera bilderna innan de ska på framkallningar sitter jag här nu utan foton. Eller...jo, jag har foton för två LOs till eller nåt men de bilderna har jag inte lust att scrappa just nu.. Så fort lönen kommer ska vi köpa hårdiskar och minnen och sen uppgradera datorerna här. Åh, vad jag längtar..ska sitta och fixa bilder i Cs2 och sen framkalla för att scrappa som jag har tänkt mig själv och inte behöva anpassa mig efter bildernas storlek och färg (ska fixa snygga svartvita bilder tänkte jag bland annat)..ska bli så skoj! =D

2008-04-11

StudentLOs

Här kommer Layoterna från lilla Syster Ysters student i somras..
En superenkel Lo där jag vill framhäva det fina pappret (Pysselgummans) samtidigt som jag inte vill ta bort fokus från Fotot. Denna är gjord efter en skiss av Silwerstar (och den har vistats i bloggen tidigare men jag ville ha dem samlade). Det neonrosa tyllet är resterna från det som sattes på hennes studentskylt. (Denna LOn *pekar uppåt* är jag inte speciellt nöjd med men den fick bli som den blev eftersom det just då handlade mest om att släppa en scrappblock..efter jag gjort den gjorde jag de andra på löpande band så jag tror det lyckades ;-))

Små akryldroppar fick bli mitt sätt att försöka knyta an till såpbubblorna som blåses på fotot.Här "kom jag igång"..det blev som det blev och jag tycker att det blev rätt bra. Hade verkligen ingen aning innan hur det skulle sluta..och myran..ja, den fick bli pricken över i!


Japp, jag tar alla tillfällen jag kan få att scrappa i rosa. Kanske är det extra kul eftersom det sällan kommer naturligt när man har pojkar. Att studenten scrappades så mycket i rosa beror ju på att hennes skylt gjorde det (Tack, mamma! ;-) )

2008-04-10

Äntligen!

Ljuset är tillbaka! Man kan äntligen börja fota med någorlunda resultat!
Här kommer därför lite halvgammalt som jag inte fotat förrän nu:

Några foton från Samuels första koja. För en gångs skull har jag använt mig av utstansade figurmotiv. Tack Cecswe för lånet av dies.

En enkel LO på min farmor och farfar (barnens oldemor och oldefar).

Och sist ut idag- en LO som jag gjorde efter att ha varit inne i Zarischkas blogg och funnit inspiration. Tack Zarah för lån av idéer och inspiration!

Mer kommer imorgon alternativt under helgen..hmm..ska nog fixa nytt utseende på bloggen snart igen tror jag..är inte riktigt nöjd med denna...*fundera*
Hej så länge!